Villa Kiralamada Dikkat Etmeniz Gereken Özellikler
Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
25.07.2022 15:20:00

Yaz aylarına geldik ve çoğu insan için tatil dönemi başladı. Yılın yorgunluğunu bu aylarda hoş bir tatil yerinde atmak oldukça güzel bir düşünce. Hayallerinizi süsleyen bu tatil için ise son dönemlerin en gözde seçimi villalar oluyor. Villa kiralayıp tatili rahatça ve doyasıya yaşamak mümkün. Yazımızda sizlere villa seçerken dikkat etmeniz gereken önemli detaylardan bahsedeceğiz.

Villayı Niçin Kiraladığınıza Karar Verin

Yazıya yaz aylarından bahsederek başlasak da villa kiralamanın net bir tarihi bulunmuyor. Bu noktada, villa seçiminizi tatil tarihinize ve yapmayı planladığınız aktivitelere göre yapmak oldukça önemli. Yaz aylarında tatil yapmayı planlıyorsanız ve denizin serinletici etkisini sık sık yaşamak istiyorsanız deniz kenarı bir seçim doğru olacaktır. Benzer şekilde kış aylarında bir tatil planınız varsa deniz kenarı olması daha az önemli hale gelmektedir.

Villa seçiminde tatil tarihi dışında tatilde yapmayı planladıklarınız da etkili olmalıdır. Yeni evlenen bir çift için villa seçiminde mahremiyet ve romantik bir ortam ön planda olmaktadır. Elbette balayı çiftinin özel istekleri de önemlidir. Jakuzi veya ısıtmalı havuz gibi seçenekler önemli olabilmektedir. Çocuklu aileler için villa seçiminde ise daha çok villanın bahçeli olması, oyun alanının bulunması ve geniş olması gibi özellikler daha önemli hale gelmektedir. Elbette tatilinizdeki aktiviteler ve tatil tipiniz villanın özelliklerine ve konumuna karar vermenizde en önemli faktör olacaktır.

Amacınızla Paralel Olarak Doğru Şehir ve Semti Seçin

Şehir ve semt seçimi oldukça önemlidir ve karar verirken dikkatli düşünülmelidir. Seçeceğiniz villanın konumuna bağlı olarak imkanlarınız ve yapabilecekleriniz değişiklik göstermektedir. Yaz ayları için en iyi seçim deniz kenarı bir il olmaktadır. Muğla ve Antalya gibi şehirler bu noktada en iyi seçim olacaktır. Seçim esnasında gezmeyi planladığınız ve daha önce gitmediğiniz yerleri tercih etmek tatilinizin daha keyifli olmasını sağlayacaktır. Tatil planınızı elbette sürenizi de  hesaba katarak yapmalısınız. Örneğin Ege bölgesinde bulunuyorsanız yine Ege bölgesine yakın bir villa kiralamak, tatil sürenizi daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır. Özellikle kısa süreli tatil yapacaksanız villa seçiminde süre konusuna özen göstermelisiniz.

Villanın Fotoğraflarını Görün ve Gerekirse Villayı Ziyaret Edin

Villa kiralamadan önce en önemli noktalardan biri villanın fotoğraflarını görmektir. Kiralama işlemini yaptığınız firma veya kişi kim olursa olsun villanın fotoğrafını görmek oldukça önemlidir. Eğer fotoğraf görmek size yeterli gelmeyecekse villayı gidip yerinde görmek de iyi bir seçenektir. Villayı görmek isteklerinize uygun olup olmadığı konusunda size fikir verir. Böylelikle tatiliniz esnasında sürprizlerle karşılaşma riskinden de kurtulmuş olursunuz.

Markete ve Merkeze Olan Uzaklığını Öğrenin

Villanın konumunu belirlerken ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabileceğinize emin olmalısınız. Markete, eğlence mekanlarına, ana yollara ve ilçe merkezine ulaşım önemli kriterlerdir. Şehirden ve alışveriş alanlarından uzaktaki villalar, bazı zorlukları da beraberinde getirmektedir. Elbette şehrin kalabalığından uzakta olmak istiyorsanız bu tarz bir villayı da kiralayabilirsiniz.

Evcil Hayvanınız için Uygun Olup Olmadığını Sorgulayın

Evcil hayvan besliyorsanız tatil başta olmak üzere tüm hayatınızı adapte etmelisiniz. Bu nedenle, villa seçimini evcil hayvanınıza uygun şekilde yapmalı veya evcil hayvanınızı  tatiliniz esnasında birine emanet etmelisiniz. Özellikle sitemizde bulunan evcil hayvan dostu villalardan birini seçmek, evcil hayvanınızı düşünmenizi gereksiz hale getirir.

Villanın Mahremiyetinin İsteklerinize Uygun Olduğuna Emin Olun

Mahremiyet villa kirası konusunda önemli bir kriterdir. Bu noktada en özen gösterilen villalar ise muhafazakar villalar. Muhafazakar villalar, mahremiyet konusunda en özenli şekilde dizayn edilmektedir. Böylelikle hem çevredeki villaların sizi görmesine hem de sizin onları görmenize engel olur. Bu da villada rahatlığınıza rahatlık katar.

Ev Aletleri ve Eşyalarının Tam Olmasına Dikkat Edin

Villa içerisinde bulunan eşyalar da seçimde önemli bir detaydır. Oturma alanlarından mutfağa, banyodan yatak odalarına kadar her odanın eşyasının size uygun olup olmadığını araştırmalısınız.

Zevkinize Uygun Villayı Seçin

Villa seçiminde belki de en önemli kriter sizin zevkleriniz olmalıdır. Öyle ki tatil sizin zevklerinize uygun dizayn edilirse alacağınız keyif artacak ve kendinizi daha motive bir halde bulacaksınız. Şimdi gelin, size bazı villa özelliklerinden bahsedelim. Böylelikle kendinize en uygun olan seçenekleri bulabilirsiniz.

  • Isıtmalı Havuz
  • Jakuzi
  • Evcil Hayvan Dostu
  • Muhafazakar
  • Balayı Özel
  • Denize Sıfır
  • Deniz Manzaralı

Erken Rezervasyon ile İndirimlerden Faydalanın

Villa kiralarken de erken rezervasyon size indirim fırsatı sunabilir. Bu nedenle tatil planınızı erken yapıp daha uygun fiyatlı bir tatil şansı elde edebilirsiniz.

Çocuklu Aileler için Uygunluğunu Öğrenin

Tatili nerede yapacağınız kadar kiminle yapacağınız da önemlidir. Buna göre kalacağınız yer ve yapacağınız aktiviteler değişiklik gösterir. Geniş ve çocuklu bir aileye sahipseniz ve villa kiralamak istiyorsanız villanın buna uygun olup olmadığına karar vermelisiniz. Özellikle çocukların oynayabileceği bir oyun alanının olması ve ailecek vakit geçirilebilecek bir bahçenin olması çocuklu aileler için önemli kriterlerdir. Benzer şekilde, villa boyutunu da kalacağınız kişi sayısına göre seçmelisiniz. Sitemizde de her villa için belirttiğimiz üzere villanın yatak kapasitesi ve banyo sayısı önemli bir detaylardır. Ailenize uygun yatak ve banyo kapasitesine sahip olan villayı seçmelisiniz.

Villa Kiralayacağınız Sitenin Güvenilir Olduğuna Emin Olun 

Villa kiralarken sitenin güvenilir olup olmadığını bilmek oldukça önemlidir. Güvenilir olmayan bir siteden kiralama işlemi yapmak sizi dolandırıcıların eline düşürebilir. Güvenilirlik konusunda size garanti verebilecek olan durum ise TÜRSAB onayıdır. Tatille ilgili herhangi bir kurumda TÜRSAB onayının var olması o kurumun her konuda güvenilir olduğuna işaret etmektedir. Biz de TÜRSAB onayına sahip sayılı siteden biri olduğumuzu belirtmek isteriz.

Giderlerinizi İyi Hesaplayın ve Bütçenize En Uygun Villayı Seçin

Tatil planlarken bütçeyi doğru şekilde ayarlamanız oldukça önemli. Villa seçerken de bütçenize uygun olmasını sağlamanız gerekir. Şanslısınız ki fiyat aralığımız oldukça geniş. Bütçenizi sarsmayacak villayı bulma konusunda destek almak isterseniz bizimle iletişim kurmanız yeterli.

Havuzlu veya Havuzsuz Nasıl Olacağına Karar Verin

Havuz özellikle villalar için çok önemli bir kriter. Eğer siz de havuzsuz villa benlik değil diyenlerdenseniz havuzlu seçeneklerimize göz atabilirsiniz. Isıtmalı, büyük veya küçük havuzlu birçok seçenek sizleri sitemizde bekliyor.

Kiralamadan Önce Villanın Fiziki Durumunu İnceleyin

Can güvenliğinizin olması, hayatınızın her döneminde olduğu gibi villa kiralarken de kriteriniz olmalı. Villanın hasarsız, güvenli ve deprem gibi felaketlere dayanıklı olup olmadığını öğrenmelisiniz. Özellikle villanın fotoğraflarını incelerken hasarlı bir yer olup olmadığına da bakmalısınız.

Profesyonel Destek Alın

Villa kiralamayı düşünüyorsunuz fakat kafanızda soru işaretleri var ise en doğru yerdesiniz. Villayolu ekibi olarak her türlü sorunuz ve sorununuzda yanınızdayız. Seçeceğiniz villayı sizlerle beraber bulmayı dört gözle beklediğimizi belirtmek isteriz. Sitemiz üzerinden villaları inceledikten sonra villa ile ilgili herhangi bir sorunuz olması durumunda bizi rahatlıkla arayabilirsiniz. Benzer şekilde, bize nasıl bir villa aradığınızdan bahsederseniz size en uygun seçeneği sizle beraber bulabiliriz. Bunun yanında, ekip olarak kiralama işlemini yaptıktan sonra da sizin yanınızdayız. Herhangi bir acil durum veya villa ile ilgili problem olması halinde sizin için elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz.

Villayolu Ekibi Olarak Sizlerle İletişim Kurmaktan Keyif Alıyoruz

Villa kiralarken en önemli noktalardan biri de site veya kurumun sizlerle olan iletişimidir. Dakikalarca aramanıza rağmen ulaşamadığınız kurumların aksine biz sizinle iletişim kurmaktan keyif alıyor ve işimizi severek yapıyoruz.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Kalkan Hakkında
    14.07.2022
  • Fethiye Hakkında
    05.02.2021
  • Kaş-Kalkan İklim Rehberi
    04.07.2022
  • Fethiye Rehberi
    31.12.1899
  • Kaş-Kalkan Yeme İçme Rehberi
    24.08.2022

Son Eklenenler

  • Erken Rezervasyon Avantajları İle Yaz Tatili İçin Villa Kiralama
    27.02.2024
  • Yılbaşı Kutlamaları için Farklı Bir Alternatif: Ege ve Akdeniz
    28.11.2023
  • Villa Kiralamada Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri
    25.07.2023
  • Yaz Tatili için Lüks Villa Kiralama
    20.07.2023
  • Tatil için Villa Kiralamak mı Otel Tercih Etmek mi Daha Avantajlı?
    24.06.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış