• Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter
Fethiye Rehberi - Fethiye Yemekleri ve Plajları
Fethiye Rehberi
31.12.1899

Fethiye, adını yalnızca Türkiye’de değil; tüm dünyada duyurmayı başarmış özel bir turistik ilçedir. Öyle ki, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının bile doğa fotoğrafları çekmek için sıkça geldiğini her yıl görmekteyiz. Tatilini dolu dolu ve doğanın kucaklaması eşliğinde devam ettirmek isteyenler için Fethiye oldukça iyi bir seçenek olmaktadır. Yazımızı Fethiye tatiliniz esnasında size yol gösterecek bir rehber olması için hazırladık. Keyifli okumalar...

Fethiye’de Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Plajlar

Fethiye’nin yerli ve yabancı turistlerce ilgi çekmesinin en önemli sebeplerinin başında plajları gelmektedir. Öyle ki bu plajlar sıklıkla yabancı turistler tarafından cennetten bir köşe olarak adlandırılmaktadır. Bu konuda haklı olduklarını belirtmemizde fayda var. Öyle ki yemyeşil doğasının içerisinde kalan açık mavi sularıyla Fethiye’nin plajları görülmeye değer. Her adımda size bambaşka bir tat sunacak olan Fethiye’nin en iyi plajlarını sizler için derledik.

Akmaz Plajı

Ailece gitmeye oldukça uygun bir plaj olan Akmaz Plajı, genel olarak yerel halk tarafından tercih ediliyor. Popülerliği diğer plajlara kıyasla daha az olduğu için diğer plajlara kıyasla daha az yoğun. Bunun bir avantajı olarak da daha temiz olduğunu belirtmekte fayda var. Denize girmek istediğinizde ilk 1 metrede sizi çakıl taşları karşılamakta. Sonrasında ise kumların keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz bir alan bulunuyor. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayan işletmelerin de var olduğunu belirtmekte fayda var.

Fethiye Sahil

Geniş bir alana kurulu olan Fethiye Sahil, günbatımı eşliğinde harika bir manzara her gün bizlere sunuyor. Sahil, günün herhangi bir zamanında yürüyüş yapabileceğiniz veya bisiklet sürebileceğiniz bir parkura sahip fakat bizim size tavsiyemiz bu aktiviteyi günbatımında yapmanız. Ayrıca bu parkurda oturma yerleri ve çocuk parkları da bulunmakta. Tertemiz bir denize sahip olan Fethiye Sahil’in yakınında bir otopark da bulunmakta. Araç başına ücret güncel olarak 45 TL ve sahilde şezlong kiralamak isterseniz bu da 130 TL olarak fiyatlandırılmakta. Sahilin bir kısmında deniz oldukça dalgalı iken diğer bir kısmında oldukça pürüzsüz yani kendi zevkinize uygun olan tarafı seçebilirsiniz.

Boncuklu Koyu

Doğanın ortasında bulunan harika bir koy. Tertemiz ve buz gibi suyuyla bu koy, doğa hasretinizi giderecek. Öyle ki soğuk suya dayanıklı olduğunuzu düşünüyorsanız ve dalgalı denizlerden hoşlanmıyorsanız bu koy tam size göre. Ulaşımın da oldukça basit olduğu bu koyda, ister ailenizle gelip koyu bir muhabbete dalın ister buz gibi suda kendinize gelin. Fethiye tatilinizde doğanın en taze haliyle size sunulduğu bu koya mutlaka uğramalısınız.

Büyük Samanlık Plajı

Bu plaj Fethiye Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin uygulama plajıdır. Bu plajın diğer plajlara göre çok daha temiz ve uygun fiyatlı olmasının sebebi de bu olsa gerek. Öyle ki giriş ücreti de dahil olmak üzere her türlü ihtiyacınızı makul bir fiyatla karşılayabilmektesiniz. Büyük Samanlık Plajı, kumsal ve sığ bir suya sahiptir. Bu açıdan da çocuklu aileler için harika bir seçim olacağını söyleyebiliriz.

Kumburnu Plajı

Doğa ile iç içe oldukça güzel bir plaj. Popülerliği de temiz ve sıcacık suyuyla beraber çevresindeki doğa güzelliklerinden geliyor. Özellikle öğle saatlerinde kalabalık olan Kumburnu Plajı, öğleden sonra saat 4 gibi boşalmaya başlıyor. Sabah saatlerinde ve öğleden sonra kalabalık azaldıktan sonraki saatlerde bu plajda vakit geçirmek çok daha keyifli hale gelebiliyor. Çevrede bulunan kafelerde fiyatlar yüksek. Giriş ücreti ise bulunmamakta.

Fethiye kiralık villa seçeneklerimizi incelemek ister misiniz?

Fethiye’deki Tatilinizde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler

Fethiye yalnızca plajlarıyla değil; doğal güzellikleri, yöresel ve tarihi alanlarıyla da popüler bir ilçe. Tarihin tozlu sayfalarını burada aralayabileceğinizi ve birçok tarihi eseri görebileceğinizi belirtmekte fayda var. Sizler için Fethiye tatilinizde gezmenizi tavsiye ettiğimiz tarihi ve kültürel yerleri listeledik.

Kelebekler Vadisi

Fethiye sınırları içerisinde bulunan vadi, Ölüdeniz beldesinde bulunmaktadır. Kelebekler vadisi ismini bölgede bulunan 80’den fazla kelebek türünden almıştır. Her türlü yapılaşmaya kapalı olan ve 1. Derece sit alanı olarak ilan edilmiş olan bu vadi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini en çok çeken yerlerden biridir. Ulaşım genellikle Ölüdeniz’den kalkan teknelerle sağlanmaktadır fakat rehberler aracılığıyla bir patika yoluyla da ulaşılabilmektedir. Fethiye tatilinizde Kelebekler Vadisi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz çünkü sizi en çok etkileyecek yerlerden biri olacak.

Fethiye Arkeoloji Müzesi

Müze, bölgedeki arkeolojik eserlerin sergilendiği geniş bir alana sahip. Bahçesi ve ilk katında birçok eserin sergilendiği müzede, arkeolojiye ilgi duymasanız bile ilginizi çekebilecek eserler bulabilirsiniz. Giriş ücreti bulunmamakta. Müzede oldukça güzel vakit geçirebileceğinizden eminiz.

Amintas Kaya Mezarları

Amintas Kaya Mezarları tarihi değeri yüksek kalıntıları görebileceğiniz bir alanı sizlere sunuyor. Özellikle yüksek bir alanda kurulu olması sebebiyle oldukça güzel bir manzaraya da sahip. Müze kartı veya 20 TL’lik bir ücretle girebilirsiniz. Sabah erken saatlerde veya akşam saatlerinde ziyaret etmenizin daha iyi olacağını da belirtelim çünkü öğle saatlerinde oldukça sıcak bir hava sizi karşılıyor.

Fethiye'de Yaz Tatili için Villa Kiralama blog yazımız da ilginizi çekebilir.

Şehit Fethi Bey Parkı

Oldukça geniş bir alana kurulu olan parkta her yaştan insana hitap edecek aktiviteler bulunmakta. Bakımlı ve çimlerle kaplı olan parkta heykeller ve ufak bir göl de bulunuyor. Çocuklar için oyun parkı ve yetişkinler için bisiklet ve yürüyüş alanları bulunmakta.

Sky Star Yamaç Paraşütü

Ölüdenizi tepeden görmek, en az denize girmek kadar keyifli. Öyle ki hem adrenalin dolu bir paraşüt deneyimi yaşamak hem de harika bir manzara görmek istiyorsanız yamaç paraşütü tam size göre.

Fethiye’nin En Kaliteli Restoranları

Tatilde en keyifli anlarınızı taçlandırmak için restoran ve yemek seçimi oldukça önemlidir. Tatil keyfinizi doruğa çıkaracak restoranları ve en lezzetli yemeklerini sizler için derledik.

Yakapark

Yakapark, çevresi tamamen ağaçlarla kaplı ve akarsuyun üzerine kurulmuş bir alan. Hem Fethiye’nin doğal güzelliklerini sunuyor hem de lezzetli yemekleri sizlerle buluşturuyor. Kahvaltı için oldukça özel menüleri mevcut olmakla beraber öğle ve akşam yemeğinde alabalıkların oldukça lezzetli olduğunu belirtelim.

Çarıklı Et Restaurant

Deniz kenarında bulunan oldukça özel bir restoran ve oldukça da popüler. Öyle ki, bu restoranda yemek yemek istiyorsanız önceden yer ayırtmanızı tavsiye ederiz. Özellikle denize en yakın kısımda bulunan masalar için rezervasyon olmadan yer bulmanız mümkün değil. Birçok çeşitte mezeler siz masaya oturduğunuzda  sizi ilk karşılayan lezzetler oluyor. Sonrasında ise isteğinize uygun etli yemekler geliyor. Oldukça lezzetli etleri ve günbatımı manzarasıyla bu restoran oldukça başarılı.

Nazilli Pide Fethiye

Tatiliniz esnasında canınız pide, lahmacun veya kebap çekerse Nazilli Pide doğru mekan seçimi olacaktır. Sipariş sonrasında taze şekilde açılan hamuruyla ve hijyenik koşullarıyla akşam yemeğinizi oldukça keyifli hale getireceğinden şüphemiz yok.

Hani Baba Fethiye Köftecisi

Oldukça temiz, düzenli ve samimi bir işletme. Gerek çorbalarında gerekse köftesinde tamamen doğal ürünler tercih ediliyor. Böylece şehir hayatının dışına çıkılan bir menüyle karşı karşıya geliyorsunuz. Fethiye tatilinizde bir kez de olsa denemeniz gereken bir lezzet yuvası olduğunu belirtelim. Öyle ki, birçok müşterinin tekrar tekrar tercih etmesi de bu işletmenin kalitesini göstermekte.

Fethiye’de Hangi Mevsimde Tatil Yapmalısınız?

Fethiye, her mevsimde tatil yapılabilecek nadir tatil yerlerinden biri. Öyle ki, genellikle yaz aylarında tercih edilse de aynı aktiviteler kış aylarında da tekrarlanabiliyor. Kışın soğuğunda denize girenler suyun o kadar da soğuk olmadığını söylüyor. Yamaç paraşütü, mangal ve deniz kenarında ailecek çay-kahve eşliğinde yapılan sohbetler de kış aylarında Fethiye’yi tercih edilebilir kılmakta.

Fethiye Tatiliniz İçin Konaklama Seçenekleri

Fethiye’nin doğal ve kültürel güzelliklerinden bahsettik. Oldukça güzel bir tatil geçirebileceğiniz anlayıp burada tatil yapmaya karar verdiniz. Peki tatiliniz esnasında nerede konaklamalısınız?

Son zamanlarda tatil yapmak isteyenlerin tercihi otellerden ziyade tatil villalarına ve bungalovlarına kaymış durumda. Öyle ki; nezih, sessiz ve ailecek rahat vakit geçirilen villalar birçok üstün özelliğe sahip. Gerek size özel havuz seçenekleri gerek size özel büyüklük seçenekleriyle size en uygun villayı seçmeniz mümkün. Sitemizde bulunan onlarca villa ve bungalov seçeneğiyle size en uygun konaklamayı sunabileceğimize eminiz. Denize yakın, muhafazakar veya balayı özel gibi seçeneklerimizle sizlere yıllardır en kaliteli hizmeti sunmaktayız. Bizi arayın ve size en uygun villayı beraber seçelim. Böylece Ölüdeniz üzerinde yapacağınız yamaç paraşütü öncesinde düşünmeniz gereken hiçbir şey kalmayacak.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Kalkan Hakkında
    14.07.2022
  • Fethiye Hakkında
    05.02.2021
  • Kaş-Kalkan İklim Rehberi
    04.07.2022
  • Fethiye Rehberi
    31.12.1899
  • Kaş-Kalkan Yeme İçme Rehberi
    24.08.2022

Son Eklenenler

  • Erken Rezervasyon Avantajları İle Yaz Tatili İçin Villa Kiralama
    27.02.2024
  • Yılbaşı Kutlamaları için Farklı Bir Alternatif: Ege ve Akdeniz
    28.11.2023
  • Villa Kiralamada Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri
    25.07.2023
  • Yaz Tatili için Lüks Villa Kiralama
    20.07.2023
  • Tatil için Villa Kiralamak mı Otel Tercih Etmek mi Daha Avantajlı?
    24.06.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış