Fethiye Hakkında
Fethiye Hakkında
5.02.2021 07:35:00

Şehrin gürültüsünden, karmaşasından ve stresinden kurtulup kendini doğanın ve denizin tam ortasına bırakmak isteyenler için Fethiye, tatil listelerinin en başında gelen yerler arasındadır. Kelimenin tam anlamıyla Türkiye’nin cennet köşesi olan Fethiye; sadece doğal güzellikleriyle değil aynı zamanda tarihi, kültürel ve eğlence mekanlarıyla da ön plana çıkıyor. Fethiye hakkında söylenecek en doğru söz; hem doğası hem plajları hem de insanı ile kendisine bağlayan bir yer olduğudur. Bu yüzden ülke sınırları içerisinde tatil yapmak isteyenler için akla ilk gelen yerlerden birisidir. Ölüdeniz, Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi, Belcegız ve Faralya gibi insanı büyüleyici bir dünyaya götüren eşsiz güzelliklere sahiptir. Masmavi suları, yemyeşil ormanları, büyüleyici doğal güzellikleri ve tarihte yolculuğa çıkaran yapıları ile kendisine hayran bırakan bir yerdir.

Tatil denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden birisi de hiç şüphesiz Muğla’dır. Hatta pek çoğumuz büyük küçük demeden tatil yapmaya en az bir kere gitmişizdir. Büyüleyici plajları, Antik Yunan ve eski Roma medeniyetlerine dair kalıntıları ve muhteşem doğası ile pek çok insanın tatil listesinin başında yer alıyor. Özellikle doğal plajları ve farklı konseptlerde tatil yerleri ile yerli ve yabancı turistler için bulunmaz bir cennet özelliği taşıyor. Konum itibariyle Türkiye’nin güneybatısında yer alan Muğla, Ege ve Akdeniz’i birleştiren eşsiz bir konuma sahip bir yerdir. Muğla’nın ilçesi olan Fethiye beldesi ise bu güzelliklerden nasiplenerek her yıl binlerce ziyaretçisini ağırlıyor. Bulunduğu konum itibariyle tarihten günümüze kadar Perslere, Yunanlara, Romalılara, Selçuklu ve Osmanlı’ya ev sahipliği yapan Fethiye; doğa ile insanın yüzyıllardır süregelen uyumunun en güzel örneklerinden birisini oluşturuyor.

Fethiye Konaklama Seçenekleri

Fethiye konaklama seçenekleri ile de her bütçeye uygun tatil imkanı sunan bir merkezdir. Fethiye Marmaris’in hemen yanı başında olması nedeniyle doğal zenginlikleri, eğlence yerleri, tarihi antik kentleri ile gün geçtikçe gelişen bir tatil beldesidir. Doğanın içinde yürüyüş yapmak ve bisiklete binmek isteyenler için eşsiz yollara ve parkurlara sahiptir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Fethiye, ekonomik açıdan uygun konaklama seçenekleri sunuyor. Konaklama planı yapılırken konumu iyi ayarlamanız gerekiyor. Eğer Muğla merkeze de gitmeyi düşünüyorsanız ya da kalacağınız yer dışında da zaman geçirmeyi planlıyorsanız merkeze yakın olan yerleri seçebilirsiniz. Eğer doğanın sessizliği içerisinden günü karşılamak istiyorsanız da şehrin merkezinden uzakta bir konaklama yeri tercih edebilirsiniz. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Fethiye, tüm ziyaretçiler için farklı konaklama seçenekleri ile cazip beldelerden biri haline geliyor.

Villa ve bungalov kiralama seçenekleri, Fethiye’de tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerimiz için son zamanlarda oldukça ilgi çekici bir hale gelmekte. Öyle ki; geniş veya çekirdek ailelere uygun genişlikte, istenilen konumda, havuzlu veya havuzsuz ve muhafazakar veya balayı için uygun seçenekler bulunmaktadır. Her cebe uygun bir villa seçeneği bulabilmenin mümkün olması da özellikle yerli turistlerin çok daha sık tercih etmelerine neden olmakta.

Fethiye’ye Ne Zaman Gitmelisiniz?

Fethiye’ye ne zaman gidilir? Fethiye’ye yapacağınız tatilin zamanını belirlerken yapmak istedikleriniz önemli bir faktördür. Ege ve Akdeniz iklimine sahip olan Fethiye, yaz ve kış tatili için elverişli bir konuma sahiptir. Yılın her mevsimi ılıman bir iklime sahip olduğu için ne zaman isterseniz gidebilirsiniz. Plajların tadını çıkarmak için yazı, doğal güzelliklerin tadını çıkarmak için ise kışı bekleyebilirsiniz. Özellikle yaz tatilini geçirmek isterseniz tatil süresini biraz uzun tutmanız daha dolu ve kaliteli zamanlar geçirmek adına önemlidir. Bunun nedeni ise Fethiye’nin doğal, kültürel ve tarihi değerlerini daha yakından tanımaktır. Genellikle yaz tatili için tercih edilen belde, masmavi ve pırıl pırıl plajlarıyla göz kamaştırıyor. Yazın sıcağında serinlemek için denizin tadını çıkarmak oldukça keyifli bir hal alıyor. Yılın her mevsimi birbirinden güzel manzarası ve tatil imkanlarıyla Fethiye, son zamanların en gözde yerlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Fethiye’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Fethiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler oldukça fazladır. Muğla’nın Fethiye beldesindeki doğal ve kültürel güzelliklerini gezerek dolu dolu bir tatil geçirmek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken yerler bulunuyor. Bireysel olarak ya da kafile halinde buraları gezmek mümkün. Özellikle yeşil ve sulak alanlar bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip olan Fethiye; kültürel, tarihsel ve doğal güzellikleri nedeniyle de son yıllarda ön plana çıkan ve yıldızı parlayan beldelerden birisidir. Turistler bütçelerine uyan en uygun oteller ile kalacakları yeri belirleyebilmektedir. Fethiye’ye geldiğinizi hissetmeniz için mutlaka görmeniz gereken yerler şunlardır:

Gemile Adası

Muhteşem manzarasıyla görenleri büyüleyen bir koydur. Ölüdeniz’den ya da Gemiler Koyu’ndan teknelerle ulaşımı mümkün olan ada, geçmiş dönemlerde Hristiyanların Hac ibadetini yapmak için Kudüs’e giderken uğradıkları bir yerdi. Ada içerisinde 11 kilise, pek çok şapel, mezar ve su sarnıçları bulunuyor. 

Kayaköy

İncir, zeytin ve çam ağaçlarıyla süslenmiş dar sokaklara, tarihi yapılara ve muhteşem bir manzaraya sahip olan bu köy; 14. yüzyılda kurulan eski bir Rum yerleşkesi olarak karşımıza çıkıyor. Evler ise birbirinin güneşini kesmeyecek şekilde tasarlanarak inşa edilmiş.

Ölüdeniz

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Ölüdeniz, tatilciler için olmazsa olmaz yerlerden birisidir. Sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın da en güzel yerlerinden birisi olarak Avrupa’nın en iyi plajları arasında gösteriliyor. Antik Yunan’da “Tanrı’nın insanlara bağışladığı dünyadaki cennet” olarak adlandırılırdı. 

Kelebekler Vadisi

Akdeniz’in paha biçilmez endemik bitkileriyle donatılmış bu vadi, Türkiye’nin en iyi 10 doğal güzelliğinden de birisini oluşturuyor. Özellikle kamp yapmak isteyenler için bulunmaz bir cennet. 

Fethiye’de Gitmenizi Önerdiğimiz Restoranlar

Fethiye yalnızca doğal, kültürel ve tarihsel zenginlikleriyle değil aynı zamanda yöresel mutfağıyla da ön plana çıkıyor. Gastronomi konusunda Ege bölgesi oldukça zengindir. Ege ve Akdeniz’in ortası konumunda bulunan Fethiye’de ise her damat tadına hitap eden birbirinden benzersiz ve lezzetli yemekleri bulmanız içten bile değildir. Lokantaları, restoranları ve konsept kafeleriyle beldede yetişen ve tamamen doğal olan mutfak kültürü, gelenleri hayrete düşürüyor. Her damağa hitap eden yemekleri ile büyüleyici atmosfer sunan mekanları arasında şunlar yer alıyor:

Homemade Cakery

2018 yılında Şef Burcu İçke tarafından kurulan mekan, farklı konsepti ve birbirinden enfes lezzetleriyle Fethiye’nin olmazsa olmaz yerlerinden birisi haline geldi. Buranın en önemli özelliği ise kullanılan tüm malzemelerin tamamen doğal ve ev yapımı olmasıdır. Hiçbir yemekte veya tatlıda asla katkı maddesine yer vermediklerini belirtmemizde fayda var.

Yengeç Restoran

Denize sıfır bir alanda kurulan restoran, özellikle göz kamaştırıcı gün batımı manzarasıyla büyülüyor. Her türlü deniz ürünlerine yer verilen mekanın en önemli özelliği ise hiçbir yerde göremeyeceğiniz kadar bol mezeli ve damakta dağılan eşsiz lezzetleridir. 

Baba Dondurma

Tamamen organik malzemelerle hazırlanan dondurmaları sunan mekan, Fethiye’nin en popüler dondurmacılarının başında geliyor. Onlarca çeşit dondurmasıyla misafirlerini bekliyor.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Kalkan Hakkında
    14.07.2022
  • Fethiye Hakkında
    05.02.2021
  • Kaş-Kalkan İklim Rehberi
    04.07.2022
  • Fethiye Rehberi
    31.12.1899
  • Kaş-Kalkan Yeme İçme Rehberi
    24.08.2022

Son Eklenenler

  • Erken Rezervasyon Avantajları İle Yaz Tatili İçin Villa Kiralama
    27.02.2024
  • Yılbaşı Kutlamaları için Farklı Bir Alternatif: Ege ve Akdeniz
    28.11.2023
  • Villa Kiralamada Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri
    25.07.2023
  • Yaz Tatili için Lüks Villa Kiralama
    20.07.2023
  • Tatil için Villa Kiralamak mı Otel Tercih Etmek mi Daha Avantajlı?
    24.06.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış