Kaş Kalkan İklimi - Kaş Kalkan'a Hangi Mevsimde Gidilir
Kaş-Kalkan İklim Rehberi
4.07.2022 22:20:00

Kalkan, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı bir kasaba olarak turizmin ülkemiz başkentlerinden Antalya’nın en güzide bölgelerinden birinde yerini almış durumda. Ülkemizin pek çok bölgesi gibi Kalkan da dört mevsimi ayrı güzelliklere gebe bir bölge. Antalya denince akla ilk olarak geldiği üzere yaz ve ilkbahar aylarınızı mavi bir renge bürünen sahillerinin, mağaralarının yanı sıra belde; kış ve sonbahar aylarınızda sizleri asırlar öncesine götürecek antik kentlere de sahip. Şimdi gelin, mevsim mevsim bu yeryüzü cennetinde neler yapılabilir hep beraber inceleyelim.

Kalkan’da Kış

Kalkan, kış aylarında nispeten sakin, ıssız bir güney beldemiz haline geliyor. Antalya’nın kışını kış olarak görmeyen daha çok kuzey ülkelerinden gelmiş turistlerin dışında pek kimselerin plajlarına, deniz mağaralarına uğramadığı bu aylarda yerli yabancı gezginler tarihi mekanları gezmeyi gelenek haline getirmiş durumda. Biz de bu yazımızda, sözü geçen antik kentleri ikiye ayırmayı uygun görüyoruz. Kalkan’da kış ile sonbahar arasında iklimsel olarak büyük bir fark bulunmadığından okurlarımız bu antik kentleri istedikleri zaman gezebileceklerinin zaten farkındadırlar.

Xanthos Antik Kenti

Xanthos, geçmişi milattan önce yedinci asra kadar dayanan bir yapılar topluluğu. Tarihinde Likyalılar başta olmak üzere birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış antik kent 1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş.

Kenti gezerken görebileceğiniz anıt mezarlar, lahitler ve amfi tiyatro sanki köşeyi döndüğünüzde Likyalı bir çobanla karşılaşacakmışsınız gibi hissetmenizi sağlıyor.

Letoon Antik Kenti

Yunan mitolojisinin en önemli tanrılarından Artemis ve Apollo’nun anneleri Leto’ya adanmış bir tapınak etrafına inşa edilmiş kent Xanthos’a çok yakın bir konumda. Antik Çağ’da Likya’nın dini merkezi olarak önem kazanmış antik kentte birçok tapınak, manastır kalıntısı ve eski bir Helen şehrinde olduğunuzu size sürekli hatırlatacak Grek sütunları bulunuyor. 

Kalkan’da İlkbahar

İlkbahar, Kalkan’da esnafın işlerinin açılmaya başladığı, yöre halkının aylar süren yalnızlığının yavaş yavaş bittiği ayları da beraberinde getiriyor. Bölgeye turist akınının hızlanması bu dönemde başlıyor, yaz aylarında ise zirveye ulaşıyor. Bu bakımdan Kalkan’da Anadolu’nun pek çok bölgesinde yaz sıcaklıklarının görülmeye başlandığı ilkbahar, belde için turizmin altın günlerinin yaklaştığının habercisi oluyor.

Kaputaş Plajı

Her türlü yapılaşmadan korunmuş Kaputaş Plajı, ülkemizin en güzel plajlarından biri durumunda. Doğal bir kanyon ağzındaki Kaputaş, her yıl binlerce misafirini doğal ortamında ağırlıyor olmasına rağmen etrafta herhangi bir yapılaşma ya da kirlilik oluşmamış. 

Mavi Mağara

Kaputaş Plajı’na 500 metre mesafede konumlanmış Mavi Mağara, 1970’lerde keşfedilmiş bir doğa harikası. İçine ulaşım teknelerle ya da yüzerek sağlanan mağaraya girdiğiniz anda isminin neden Mavi Mağara olduğunu anlıyorsunuz. Canlı çeşitliliği son derece yüksek olan mağarada birçok mercan oluşumunun yanı sıra doğru zamanda gidildiğinde doğal ortamında birçok karidesle karşılaşmak da mümkün. Bunların yanında uzman bir dalgıç için de derinliği ve yapısı itibariyle güzel bir dalış alanından bahsettiğimizi söyleyebiliriz.

Kalkan’da Yaz

Şüphesiz yaz, ülkemizin özellikle güney bölgelerinde turizmin altın mevsimi. Aynı durum doğal olarak Kalkan için de geçerli. Masmavi denizi, tertemiz plajları ve eşsiz deniz manzarasıyla Kalkan, her yıl yerli yabancı sayısız turisti kendisine çekebilen beldelerin en güzellerinden.

Patara Plajı

Dünyanın en uzun onuncu, ülkemizin ise birinci sahili olan Patara plajı, birazdan bahsedeceğimiz Patara Antik Kenti’nin hemen yanında yer alıyor. Uzunluğu 40 kilometrenin üzerinde olan plajın aynı isme sahip antik kente yakınlığı da cazibesini arttırır nitelikte. Plaj, hafif dalgalı denizinde yüzüp sit alanı olmasından kaynaklı el değmemiş kumlarında güneşlendikten sonra gün batımını da seyretmek için eşsiz bir nokta.

Güvercinlik Deniz Mağarası

Adını bünyesinden eksik olmayan güvercinlerden alan deniz mağarasına girişin tek yolu yüzmek. Herhangi bir teknenin içine giremeyeceği kadar dar bir girişi olan mağaranın içine girildiğinde tavanı yükselmekte. 40 metre uzunluğundaki mağaranın altından akan yer altı deresi de bu noktada denize karışıyor.

İnbaş Mağarası

Güvercinlik Deniz Mağarası’na yüz metre uzaklıkta bulunan İnbaş Mağarası’nın ulaşımı için de aynı hususlardan bahsedebiliriz. Mağaranın girişine kadar tekneyle gelinebilse de içine girişin tek yolu yüzmekten geçiyor. İçeri girdiğinizde sizi karşıılayan atmosfer karşısında doğaya hayran kalmamak işten bile değil.

Kalkan’da Sonbahar

Kalkan, denizelliğinin etkisi ve Akdeniz ikliminin ılımanlığı sayesinde sonbahar aylarını da yaz ayları gibi geçirebileceğiniz bir bölge. Zira daha önce de belirttiğimiz gibi kuzey ülkelerinden Kalkan’a gelen turistler sonbaharda da denize girmeyi, deniz mağaralarını gezmeyi ihmal etmiyorlar. Biz yine de sonbahar aylarında Kalkan ziyaret edildiğinde tarihi bir gezi yapılacağını düşünerek bu yönde bir rota çizmek istiyoruz.

Patara Antik Kenti

Yüzyıllar boyu siyasi ve kültürel önemini kaybetmemiş Patara da antik bir Likya kenti. Zamanında Likyalılara ve Helen birliklerine başkentlik yapmış kent, Roma döneminde de önemini kaybetmemiş. Bu siyasi önemini Kalkan civarındaki diğer antik kentleri denize açan bir liman olmasına borçlu olan kent Roma döneminde de doğu ve batı eyaletleri arasındaki bağlantıyı sağlamış.

Bugün gittiğimizde bizi karşılayan Helenistik meclis binasının yanında Romalıların yaptırdığı tiyatro, Roma mimarisinin Anadolu’daki en önemli ve en iyi korunmuş örneklerinden biri olarak konunun meraklılarını ziyadesiyle heyecanlandırıyor. 

Pirha Antik Kenti

Pirha Antik Kenti bölgedeki diğer antik kentlere göre siyasal ve dini olarak daha az önem arz etmişse de Likyalıların yüzlerce yıl barındıkları, eserler meydana getirdikleri bir başka merkez. Denizden 850 metre yükseklikte bulunan antik kentte mezarlar dağ yamaçlarına yapılmış ve yüzleri denize bakar şekilde yerleştirilmiş.

Kaş-Kalkan Tatilinizde Villa-Bungalov Kiralama

Tatil beldelerimizde zamanlarını geçirmek isteyen turistlerin tercihlerinin başında bu bölgelerde kiralayacakları villa ya da bungalovlar geliyor. Çocuğu olmayan çiftler ve küçük arkadaş grupları tercihlerini bungalovlardan yana kullanırken çocuklarıyla tatil yapmak isteyen ebeveynlerin ve daha büyük arkadaş gruplarının tercihleri genellikle kiralık villalar oluyor. Gördüğünüz gibi dört mevsimde de Kaş-Kalkan'da konaklamanız mümkün. Her mevsimde ayrı bir güzelliği bulunan bu bölgemizde her mevsimde konaklama imkanı sunmaktayız. Bahar aylarında daha sakin olması bakımından tercih edebileceğiniz gibi, yaz aylarında da sadece sevdiklerinizle nezih bir ortamda tatil yapmak için tercih edebilirsiniz. Muhteşem doğası ve denizin eşsiz renginden büyüleneceğinize de eminiz.

Sitemiz de işte tam bu noktada devreye giriyor ve sizi büyük bir yükten kurtarıyor. Sitemizdeki yüzlerce seçenek arasından seçtiğiniz bölgedeki tüm villa ve bungalovları özellikleri ve fiyatlarıyla birlikte tek platformda beğenilerinize sunuyoruz. Bunu yaparken hem bu villa ve bungalovları teker teker aramak zahmetinden kurtuluyor hem de yaşanacak herhangi bir sıkıntıda muhatap olarak karşınızda tekil bir kiraya veren değil kurumsal bir site buluyorsunuz. Kaş-Kalkan'da seçeceğiniz villa yada bungalovu öncelikle sizin ihtiyaç ve taleplerinize göre belirliyoruz. Kalabalık aileler için de, romantik bir tatil yapmak isteyen çiftler için de oldukça fazla seçeneğimiz mevcut olduğundan, taleplerinizi karşılayacak villa yada bungalovu size sunacağımızdan emin olabilirsiniz.

Siz de sitemizde Kalkan bölgesindeki yüzlerce villa arasından deniz veya doğa manzaralı, sonsuzluk havuzlu, havuz ısıtmalı ya da muhafazakar villa gibi birçok kategori arasından yapacağınız seçimle size uygun villayı rahatça bulabilir ve tek noktadan istediğiniz seçeneği kiralayabilirsiniz. Bu yumuşak iklim ve tertemiz havanın tadını çıkarmak için sizleri bekliyoruz.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Kalkan Hakkında
    14.07.2022
  • Fethiye Hakkında
    05.02.2021
  • Kaş-Kalkan İklim Rehberi
    04.07.2022
  • Fethiye Rehberi
    31.12.1899
  • Kaş-Kalkan Yeme İçme Rehberi
    24.08.2022

Son Eklenenler

  • Erken Rezervasyon Avantajları İle Yaz Tatili İçin Villa Kiralama
    27.02.2024
  • Yılbaşı Kutlamaları için Farklı Bir Alternatif: Ege ve Akdeniz
    28.11.2023
  • Villa Kiralamada Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri
    25.07.2023
  • Yaz Tatili için Lüks Villa Kiralama
    20.07.2023
  • Tatil için Villa Kiralamak mı Otel Tercih Etmek mi Daha Avantajlı?
    24.06.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış