Kaş Kalkan Rehberi - Kaş Kalkan Ne yapılır
Kaş Kalkan Rehberi
21.06.2022 13:10:00

Kaş Kalkan; şehrin telaş ve gürültüsünden uzaklaşarak ailenizle, arkadaşlarınızla ya da sevdiklerinizle birlikte harika vakit geçirerek benzersiz bir tatil yapabilme imkânı tanıyor. Benzersiz pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan Kaş’ı ziyaret ederseniz sizi büyüleyeceği şüphesiz olan manzaralarla karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. Denizi, doğası, tarihi yapıları ve elbette yerel halkının misafirperverliği ile ziyaretçilerinin gitmekten asla pişman olmadığı ve hatta tekrar tekrar gitmeyi düşündüğü bu yer, pek çok aktivitenin yapılmasına da imkân tanıması sayesinde sizi kendisine hayran bırakacak. Kaş Kalkan’a geldiğinizde birbirinden lezzetli olan bölgenin yöresel yemeklerini tadabilir, hediyelik eşya dükkânlarından hem kendiniz hem de sevdikleriniz için dilediğiniz şekilde alışveriş yapabilir, farklı etkinliklere dâhil olabilir ya da yeni keşifler yaparak huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

Tüm bunlar göz önüne alındığında Kaş’ta tatil yapmak isteyen kişi sayısında her geçen gün bir artış yaşanıyor oluşu konaklama tesislerinin sayısının da aynı oranda artmasında etkili olurken, bu sayede de ziyaretçilere çeşitli konaklama imkânları sunulmuş oluyor. Eğer siz de Kaş’ta gürültüden uzakta olağanüstü bir tatil yapmaya ve keyifli vakit geçirmeye karar verdiyseniz ancak konaklama seçenekleri arasında kararsız kaldıysanız hazırlamış olduğumuz içerik tam da size göre olacak.

Kaş Kalkan’da Yapabilecekleriniz

Antalya’da bulunan ve pek çok insanın da uğrak noktası olan bu bölge, etkileyici doğası aynı zamanda da ziyaretçilerine sunduğu olanakları ile popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. Ziyaretçilerinin deneyimleyebileceği birçok farklı aktivite bulunan Kaş Kalkan’da yapabileceklerinizin bir kısmını biz de bu yazımızda derlemek istedik. Öncelikle nesli tükenmekte olan ve koruma altına alınan Caretta Caretta kaplumbağalarını burada rahatlıkla görmeniz hatta birlikte yüzmeniz mümkün. Tarih severler açısından ise gezilebilecek alanların sayısı ise oldukça fazla olmakla birlikte, bu yerlerden olan Xanthos ve Letoon Antik Kentleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Koy ve plajlar açısından tercih edebileceğiniz büyüleyici seçenekler arasında bulunan Kaputaş Plajı’nı görmenizi ise şiddetle tavsiye etmekteyiz. Ekstrem sporlara ilgi duyan kişiler için bir seçenek olan ve Kalkan’da deneyebileceğiniz kano hakkında ise önceden herhangi bir bilgiye sahip olmanız da gerekmezken bu aktivite herkesin deneyimleyebileceği bir etkinlik olma özelliği taşıyor ve öte yandan Canyoning sporu da tercih edebileceğiniz seçenekler arasında. Dünyada bu sporu gerçekleştirmenize fırsat tanıyan sınırlı yerlerden biri olan Kalkan’da, küçük tırmanışlar ya da su havuzlarına atmayı içeren bu sporu keyifle yapabilirsiniz.

Kaş Kalkan’da bulunan Saklıkent Kanyonu, serin ve tertemiz suları ile benzersiz bir deneyime sahip olmanıza imkân tanıyacağından ötürü gitmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Kanyonun içerisinde bulunan Eşen Nehri ise aynı zamanda muazzam bir çam ormanının oluşmasında büyük rol oynamış ve bu alan Milli Park ilan edilerek korumaya alınmış. Öte yandan birbirinden farklı birçok tekne turuna katılabileceğiniz Kalkan’da tekne turları bölgenin vazgeçilmez bir parçası ve ziyaretçilerinin de oldukça ilgi gösterdiği bir aktivite. Bu turlar sayesinde farklı noktaları görme imkânı elde edebilir aynı zamanda da sizi kendisine hayran bırakacak olan manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Gün batımı manzaraları Kalkan’ın seyre doyamayacağınız parçalarından biri olarak bölgenin neresinde olursanız olun, her şekilde farklı bir güzelliğe sahip manzaralara denk gelmenize ve hayran bırakan bir görüntüye tanık olmanıza olanak sağlıyor. Siz de çeşitli aktiviteleri deneyimlemek, harika bir tatile çıkmak ve  aynı zamanda da sevdikleriniz ile birlikte olmak isterseniz, internet sitemizde sizler için derlediğimiz çeşitli konaklama imkânları arasından kararınızı vererek hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Cafe Vita Restaurant 

Birbirinden lezzetli yemekleri aynı zamanda da büyüleyici atmosferi ve bulunduğu konum sayesinde ziyaretçilerinin tekrar tekrar tercih ettiği bir yer olan Cafe Vita Restaurant, farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. İçinizi ısıtacak olan ortamı ve gösterilen özen sayesinde gittiğinize asla pişman olmayacağınıza emin olduğumuz bu yerde; burger cesitleri, tavuk, pizza, balık, steak, mekâna özel spesiyal ana yemekler ve tatlılar gibi farklı pek çok lezzeti deneyebilirsiniz.

Adres: Kalkan, Kalamar, 07960 Kaş/Antalya

İletişim: (0242) 844 26 37

Lipsos Restaurant

Güler yüzlü çalışanları, deneyebileceğiniz farklı pek çok lezzete ev sahipliği yapıyor oluşu ve aynı zamanda da muhteşem yemekleri ile Lipsos Restaurant, sizlere kendinizi evinizde hissettirecek sıcacık bir ortama sahip. Özellikle karidesin tadılması gereken bir lezzet olduğunu düşündüğümüz bu yerde, birbirinden güzel yemeklerinizi yerken aynı zamanda da benzersiz  manzaranın tadını sevdikleriniz ile birlikte çıkararak keyifli bir gün geçirme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Adres: Yalı boyu Mah iskele sk No:13 kalkan, 07960 Kaş/Antalya

İletişim: (0242) 844 26 17

Patara Antik Kenti ve Patara Plajı

Likya’nın en eski yerleşim yerlerinden olduğu bilinen ve yapılma tarihinin M.Ö. 7.yüzyıla kadar gittiği öngörülen Patara Antik Kenti, Fethiye ve Kalkan arasında özel bir yere sahip. Mitolojik olarak ise bu yerin güneş tanrısı Apollon’un doğduğu yer olduğu biliniyor. Ülkemiz açısından ise 12 km uzunluğunda olan ve benzersiz bir denize aynı zamanda da incecik kumlara ev sahipliği yapan Patara Plajını ise ziyaret etmenizi ve denize girmenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

Küçük Ev

Sizlere kendinizi evinizde gibi hissettirecek bir rahatlığa ve konfora sahip olan Küçük Ev, her daim sahip olduğu kalabalık ve memnun müşteri kitlesi ile hizmet vermeye devam eden bir işletme. Mekânın atmosfer ve ortamı ise oldukça hoş iken aynı zamanda da huzur verici bir yapıya sahip öte yandan yemeklere gösterilen özen ve ilgi oldukça üst seviyede olmakla birlikte sunumlara da aynı oranda önem gösteriliyor. Eğer siz de Küçük Ev’de huzurlu bir gün geçirmeye karar verirseniz gittiğinizde vişneli kebabı denemenizi mutlaka tavsiye ederiz.

Adres: Kalkan Yaliboyu Mh, Hasan Altan Cd No:18, 07960 Kaş/Antalya

İletişim: (0242) 844 28 17

Felen Yaylası

Kaş Kalkan’da bulunan ve sıcak yaz günlerinde serinlemenize fırsat tanıyan Felen Yaylası, yapılan festivaller aynı zamanda da farklı pek çok etkinliği sayesinde her daim canlı bir yapıya sahip olarak ziyaretçilerinin keyif almasına yardımcı oluyor. Tertemiz havası, dalından koparıp en taze meyveleri yiyebileceğiniz ve etkileyici olan doğası ile sizleri kendisine hayran bırakacağına emin olduğumuz Felen Yaylası’nı ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Marina Restaurant

Büyüleyici ve hayran bırakan bir manzara eşliğinde yemek yemenize ve sevdikleriniz ile birlikte bu manzaranın tadını çıkarmanıza olanak tanıyan Marina Restaurant, işini özen ve titizlik ile yapan harika aynı zamanda da sıcakkanlı bir ekip kadrosuna sahip olarak her gün dolup taşan mekânlarında hizmet vermeye devam eden bir mekân. Ziyaretçiler tarafından menüde bulunan her türlü yemek çeşidi çok sevilerek tüketilse de levrek ve somonun yeri ayrı görülüyor. Mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz Marina Restaurant’a giderseniz bu lezzetleri kesinlikle tatmanızı öneririz.

Adres: Kalkan, İskele Sk., 07580 Kaş/Antalya

İletişim: 0536 487 21 63

Aubergine

Kaş Kalkan’ın en sevilen ve tercih edilen restaurantlarından biri olan Aubergine, ziyaretçilerinin gitmekten asla pişman olmadığı aynı zamanda da tekrar tekrar gittiği bir mekân. Restoranın menüsü, her türlü damak zevkine ve müşteri beklentisine hitap etmek amacı ile pek çok farklı yemek çeşidini barındırıyor olması sayesinde burada aç kalmanız mümkün olmuyor. Mekânın bulunduğu konum ve müşterilere gösterilen ilgi ise oldukça tatmin edici. Her yemek ayrı bir ilgi ve özen gösterilerek hazırlanıyor ve ardından sunuma da özen gösterilerek servis ediliyor.

Kaş Kalkan’da Villada Konaklama İmkânı

Kaş Kalkan’a geldiğinizde konaklayabileceğiniz yerler arasında bulunan villalar, tatilinizi çok daha güzel bir hale getirerek sizlere benzersiz bir deneyime sahip olma fırsatı sunuyor. Kalkan’ın etkileyici güzelliklerine hayran kalırken aynı zamanda da sevdikleriniz ile birlikte olarak tatilinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Gözlerden ve şehirden uzakta olup aynı zamanda huzurlu vakit geçirebileceğiniz villalar, temizlik ve hijyeni önemseyen kişiler için benzersiz bir fırsat. İçerisinde bulunan ve size özel olacak mutfak sayesinde kendi yemeğinizi damak zevkinize göre hazırlayarak dilediğinizce yemek pişirebilirsiniz ve size evinizin konforunu aratmayacağından dolayı, çok rahat bir biçimde geçireceğiniz bir tatile sahip olabilirsiniz. Burada kalacağınız süre içerisinde, villada bulunan her türlü eşya yalnızca size tahsis edildiğinden dolayı sizler için ayrıcalıklı bir tatil fırsatı olacaktır. Ayrıca evcil hayvanlarınız ile birlikte tatil yapma imkânı da sunulmuş durumda olduğundan dolayı tatilinizi minik dostlarınız ile birlikte renklendirebilirsiniz. Fiyatlar diğer konaklama seçenekleri ile kıyaslandığında ise ödeyeceğiniz ücretler oldukça uygun ve her bütçeye hitap eder şekilde olacaktır. Ziyaretçilerinin zevkine hitap etmesi amacı ile birbirlerinden farklı tasarlanmış olan villalardan kendinize uygun olanı ise rahatlıkla bulabilirsiniz. Villa büyüklükleri de misafirlerin sayısına göre farklılık göstererek her türlü misafir topluluğuna hizmet vermektedir ve bu sayede kişi sayınızı önemsiz kılarak konaklama imkânı sunar ve keyifli geçecek bir tatilin sahibi olmanıza fırsat tanır. Villanızda konakladığınız süre boyunca ev konforunda her türlü olanaktan faydalanarak harika bir tatil geçireceğinize emin olabilirsiniz.

Bungalovda Konaklama Seçeneği

Tertemiz havası, büyüleyici doğası ve aynı zamanda da pek çok sosyal aktivitenin gerçekleştirilmesine olanak tanıması sayesinde sorumluluklardan uzaklaşıp derin bir nefes almak isteyen kişilerin tercihi elbette Kaş Kalkan oluyor. Konaklama imkânlarının bu bölgeye gelmeyi tercih eden kişi sayısının fazla oluşundan dolayı oldukça çeşitli olduğu Kaş Kalkan’da, bungalovda konaklamak da seçenekler arasında bulunuyor. Kaş’ta bulunan bungalov evler, sizi yeşilin ve mavinin büyüleyiciliği ile kendisine hayran bırakarak göz alıcı manzaralara tanık olmanızı sağlıyor. Konaklama açısından lüks ve  aynı zamanda da evinizin rahatlığını aratmayarak eşsiz bir rahatlık sunan bungalov evler, doğayla iç içe bir tatil yapmanıza imkân tanıyor. Evcil hayvanlarınızı da tatilinize dâhil etmenize fırsat tanıdığından dolayı bu sayede minik dostlarınız ile birlikte eğlenceli zamanlar yaşamanız da mümkün. Öte yandan, bungalov evler her türlü misafir topluluğuna hitap edebilmek amacı ile tasarlanarak, birbirlerinden farklı dizayn edilmiş ve bu sayede ziyaretçilerinin kişisel zevklerine hitap edebilmek amacıyla hazırlanmış durumdalar. Ailelere de uygun olacak şekilde pek çok seçenek tanıyan bungalov evler, herkese hitap ederek tercih edilirliğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Fiyatlar ise her bütçeye uygun olacak şekilde düzenlendiğinden dolayı, ödeyeceğiniz ücretten endişe duymadan kendinize ve beklentilerinize uygun bir bungalov ev bularak sevdikleriniz ile birlikte geçireceğiniz benzersiz bir tatil yapma fırsatını elde edebilirsiniz.

Online Rezervasyon ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Online rezervasyon yaptırma konusunda tatil severlerinin çeşitli endişeleri bulunmakla birlikte, tatil yapmak isteyen ancak online rezervasyona güvenmeyen ya da tereddüt eden pek çok kişi bulunuyor. Bu yazımızda daha güvenli bir şekilde nasıl online rezervasyon yaptırabileceğiniz konusunda çeşitli tavsiyeleri sizler için derledik. Öncelikle kamuoyunca bilinen internet sitelerini tercih etmeniz sizler için daha yararlı ve güvenli olacaktır. Eğer ödeme işlemi konusunda bir endişeniz bulunuyorsa, 3D secure sistemini kullanan siteleri tercih etmeniz daha güvenli ve tercih edilir olacaktır. Bu sistemde para çekildiği anda cep telefonunuza bir onay kodu gelir ve bu onay kodunu belirtilen yere girmediğiniz sürece site sizden para tahsil edemez. Konaklamak istediğiniz tesis ya da ev hakkında burada konaklamış olan kişilerin konaklama sonrasında yazmış olduğu yorumları okuyarak fikir sahibi olabilirsiniz ve tercihinizi buna göre şekillendirebilirsiniz. Tesisin web sitesinde iptal, iade ve kullanım şartlarından bahsedilen anlaşılabilir ve net yazılar olmasına da dikkat etmeniz de aynı zamanda oldukça önem taşımakta. 

Konaklama tesisinin TÜRSAB belgesi bulundurması ise dikkat etmeniz gerekenlerin başında geliyor. Herhangi bir siteden villa kiralayacaksanız ya da bir tesisle görüşüp bungalov kiralamaya karar verdiyseniz, bu site ve tesislerin TÜRSAB belgesi bulundurmasına kesinlikle dikkat etmelisiniz. Seyahat Acentası İşletme Belgesi (TÜRSAB), seyahat acentası faaliyeti uygulayabilmek için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ticari kuruluşlara verilen resmi bir belgedir. Eğer Kaş Kalkan’ da villa ya da bungalov kiralamak istiyorsanız, bu belgeyi bulunduran konaklama tesislerini tercih etmeyi unutmamalısınız. TÜRSAB belgesine sahip olmayan, yetkisiz kişi ya da işletmelerden bölge konusunda hizmet almamanızı öneririz. Aksi halde konaklama esnasında ya da diğer durumlarda çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz ve beklentileriniz karşılanmayabilir. Bu noktada internet sitemizde bulunan konaklama imkânlarına göz atarak kendinize en uygun olan seçeneği bulup güvenle tercihinizi yapabilirsiniz.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Kalkan Hakkında
    14.07.2022
  • Fethiye Hakkında
    05.02.2021
  • Kaş-Kalkan İklim Rehberi
    04.07.2022
  • Fethiye Rehberi
    31.12.1899
  • Kaş-Kalkan Yeme İçme Rehberi
    24.08.2022

Son Eklenenler

  • Erken Rezervasyon Avantajları İle Yaz Tatili İçin Villa Kiralama
    27.02.2024
  • Yılbaşı Kutlamaları için Farklı Bir Alternatif: Ege ve Akdeniz
    28.11.2023
  • Villa Kiralamada Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri
    25.07.2023
  • Yaz Tatili için Lüks Villa Kiralama
    20.07.2023
  • Tatil için Villa Kiralamak mı Otel Tercih Etmek mi Daha Avantajlı?
    24.06.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış