Fethiye Gezilecek Yerler
Fethiye Gezilecek Yerler
6.03.2021 01:00:00

Saklıkent Milli Parkı

Saklıkent Millî Parkı  veya diğer bilinen adıyla Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı'nın bir kolu olan Karaçay tarafından oluşturulan kanyondur. Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı olup alanın içerisinde Kaş ve Seydikemer’in üç köyü vardır. Yayla yerleşmeleri olan, kayak tesislerine sahip ve bir yılda binlerce turistin gelip gördüğü bir parktır. Bir çobanın kaçan koyununu araması ile bulduğu bu kanyon büyüleyici bir doğal güzelliğe sahiptir. Kanyonun içindeki suyun yüksek debi ile akması sonucu suda yüzülememekte, suların engellemediği alanlarda yürüyüş yapılabilmekte ve yürüyüşün zor olduğu alanlarda asma köprüler kullanılabilmektedir. Milli park alanında maki, kızılçam, karaçam, sedir ağaçları bulunmakta ve sıklamen gibi soğanlı bitkiler endemik tür olarak yer almaktadır.

Fethiye Saklıkent Milli Parkı

Ölüdeniz

Ölüdeniz, Lidyalılarda Işık veya Güneş Diyarı, Ortaçağ’da Uzak Diyar olarak anılan, Teke Yarımadası’nda bulunan Türkiye’nin önemli doğal güzelliklerinden biridir. Tatilcilerin uğrak noktası olan Ölüdeniz’de su sporları, rüzgar sörfü, kite sörf, su kayağı, wakeboard gibi aktiviteler yapılabilmektedir.

Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu

Fethiye’de bulunan Kelebek Vadisi, 350 metreye varan kayalıklarla çevrili, ülkemizin doğal güzelliklerden biridir. İsmini 80’den fazla kelebeğe ev sahipliği yapan vadiden almaktadır. Atmosferi ve kaplan kelebeği ile görülmeye değer bir yerdir. 

Likya yolu üzerinde yer alan Kabak Koyu, ülkemizin ve dünyanın en güzel koylarından biri olma özelliği taşımaktadır. Bölgede köylüler arıcılık ile uğraşmaktadır. Suyun aniden derinleştiği yerler çok olduğu için burada yüzerken dikkatli olunması gerekmektedir.

Babadağ

Fethiye’ye gitmişken mutlaka görmeniz gereken bir yer Babadağ. Fethiye ilçe merkezine 12 km uzaklıkta Karaağaç mahallesine bağlı olan Babadağ’da yamaç parüşütü yaparak Ölüdeniz’i ayaklarınızın altında seyredebilirsiniz. Profesyonel eğitmenler eşliğinde huzur ve heyecanı bir arada yaşamak mümkün olabilmektedir. Babadağ’ın yükseltisi fazla olduğu için yaz aylarında bile rüzgarlı ve soğuk bir havaya hakimdir. Manzara eşliğinde tırmanış yapmak isteyenler için tırmanış rotası bulunmaktadır. Haftanın her günü 08.00-20.00 saatleri arasında alanı ziyaret etmeniz mümkündür.

Kayaköy

Kayaköy,yarı yıkılmış tarihi evleri ile hayalet köyü andırmakta ve bu köye gidenleri hayran bırakmaktadır. Burayı terk etmek zorunda kalan binlerce insanın hikayesini de gezerken öğrenmiş oluyorsunuz. Damsız, boyaları dökülmüş bu evlerin oluşturduğu köye sanatçı ve zanaatkarların yerleştiği görülmektedir. 

Fethiye Kayaköy

Hisarönü

Dünyadaki tüm bölgelerden farklı lezzetler sunan güzel yemekleri ile meşhur Hisarönü, Babadağ, Kayaköy ve Fethiye’nin buluştuğu bir noktada bulunmaktadır. Çam ağaçlarıyla çevrili olup Ölüdeniz ve Fethiye’den daha yüksek rakımda olduğu için çok serin bir havaya sahiptir.

Fethiye Villa Kiralama seçeneklerimizi görmek ister misiniz?

Faralya Köyü

Ülkemizde doğallığını korumayı başarabilmiş nadide yerlerden biridir Faralya Köyü. Türkiye’de bulunan 6 gizli cennet listesinde yer alan Faralya Köyü sit alanı olarak ilan edilmiştir. Yeşil ve maviye hakim olan bu bölge doğayla huzur bulmaya imkan tanımaktadır. Fethiye ve Ölüdeniz’e yakınlığı ile çok ilgi gören Faralya Köyü, macera yolunda dinlenme noktası olarak kullanılmaktadır. Köyün girişinde bulunan Orta Mahalle, Kelebekler Vadisi ve Aktaş plajına bakmaktadır. Kabak mahallesinin aşağısında ise Kabak Koyu bulunmaktadır. Faralya’dan Kabak Koyu’na inerken patika yolu kullanılarak doğanın içinde yürüyüş yapılabilmektedir.

Gemiler Adası

Gemiler Adası, Orta Çağ’da Aziz Nikolas Adası olarak da bilinmekte ve Ölüdeniz’in yakınında bulunan Soğuksu Koyu’nun karşısında yer almaktadır. Gemiler Adası’na ulaşım Kayaköy’e yakın olan Gemiler Koyu’ndan gerçekleştirilmektedir. Ada Orta Çağ’dan kalma olduğu için kilise anıtlarına, mezar yapıtlarına ve Orta Çağ yerleşmelerine ait olduğu düşünülen kalıntılar barındırmaktadır. Su altında kalan kalıntılar dışında gün yüzü gören sivil mimariye ait yapılar, konut ve sarnıçlar bulunmaktadır. Adanın içme suyu kaynağı bulunmamasına rağmen bu mimari yapıların nasıl yapıldığı merak konusudur. Adada yer alan sarnıçların yağmur sularını depoladığı tespit edilmiştir. Ada gemi seyahati ile hac yolculuğu yaptığı düşünülen Hıristiyanların uğrak yeri olmuştur.

Fethiye Gemiler Adası

Pınara

Fethiye- Kaş yolu bizi Minare Köyü yakınlarındaki harabelere götürür. Pınara Harabeleri bu köyün gerisinde bulunmakta ve anıtsal bir mimariye sahip olmaktadır. Köyün isminin minare biçiminde, üzerinde kuş yuvasına benzeyen kaya mezarlarının oluşturduğu bir kayadan geldiği düşünülmektedir. Pınara harabeleri, İskender’e kapısını açmış ve teslim olmuştur. Fakat tarihi daha eskiye yani Troya’ya gitmektedir. Troya Savaşı’nda Pınaralı bir okçu olan Pandoras ismi geçmektedir. Eski kaynaklarda Lykia’nın çok önemli bir kenti olduğundan bahsedilen Pınara, İskender’in ölümü ile Bergama Krallığına bağlı Roma şehri haline gelmiştir. Bu dönemde restore edilmiş, güzel zamanlar görmüş ancak depremlerin etkisi ile büyük zarar görmüştür. 1957 yılında yaşanan depremde hasar gören dağda bulunan kayalar aşağı kaymıştır. Dünyanın her yerinden gelen turistlere ev sahipliği yapan Pınara kenti Khanthoslular tarafından kurulmuştur. Nüfusun artması ile Khanthoslular, Babadağ’ın yamaçlarında bir yerde Pınara’yı oluşturmuşlardır. 

Pınara, anlam itibariyle yuvarlak demek olup bölgedeki taşların yuvarlak olmasından esinlenerek bu isim verilmiştir. Etkileyici bir mimariye sahip olan Pınara Antik Kenti, ilk demokratik federasyon olarak da bilinmektedir. Mimari yapısı başarılı bir şekilde korunmuş ve tiyatrodan lahit mezarlara kadar birçok farklı yapıya sahip görülmeye değer bir yerdir.

Fethiye Pınara

Yakapark

İçerisinde bulunan şelalenin havuzunda bulunan suyun soğukluğu ile meşhur olan Yakapark’ta Türk mutfağının önemli lezzetleri sunulmakta ve alabalık yetiştiriciliği yapılmaktadır. Doğal güzelliği ile birlikte bulunduğu işletmenin de kattığı güzellikler de dahil edilince muhakkak görülmesi gereken ortamlardan biri olmaktadır.

Fethiye Yakapark

Fethiye’de son yıllarda villa ve bungalov turizmi ön plana çıkmaktadır. Çift olarak veya arkadaşlarınızla konaklayabileceğiniz hem doğal ortam içerisinde hem de konfor alanına hitap eden seçenekleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Kalkan Hakkında
    14.07.2022
  • Fethiye Hakkında
    05.02.2021
  • Kaş-Kalkan İklim Rehberi
    04.07.2022
  • Fethiye Rehberi
    31.12.1899
  • Kaş-Kalkan Yeme İçme Rehberi
    24.08.2022

Son Eklenenler

  • Erken Rezervasyon Avantajları İle Yaz Tatili İçin Villa Kiralama
    27.02.2024
  • Yılbaşı Kutlamaları için Farklı Bir Alternatif: Ege ve Akdeniz
    28.11.2023
  • Villa Kiralamada Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri
    25.07.2023
  • Yaz Tatili için Lüks Villa Kiralama
    20.07.2023
  • Tatil için Villa Kiralamak mı Otel Tercih Etmek mi Daha Avantajlı?
    24.06.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış