Kalkan Gezilecek Yerler - Kalkan'da Nereleri Görmeli?
Kalkan’da Mutlaka Görmeniz Gereken 15 Yer
26.04.2022 12:10:00

Antalya ili özellikle yaz ve bahar aylarında tatil yapmak isteyenlerin akın ettiği, eşsiz güzellikte plajlara ve koylara sahip sıcacık ve enerji dolu bir şehirdir. Antalya'nın birçok ilçesinde tatil yapabilir ve sıcacık kumsallarında güneşin tadını çıkarabilirsiniz. En güzel yerlerinden biri olan Kalkan tatil beldesi de her yıl ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Birbirinden güzel mekanlara ve plajlara sahip Kalkan'da yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut. Özellikle yaz aylarında daha çok turist alan Kalkan beldesinde muhakkak gezip görmeniz gereken yerler sayıca fazladır. Şimdi Kalkan ve çevresinde görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden kısaca bahsedelim.

1. Kalkan Merkez

Antalya'nın Kalkan ilçesinde en çok gezilecek yerler merkezindedir. Burada konseptleriyle ünlü kafe ve restoranlarda yemek yiyebilir ve imza kokteyller tadabilirsiniz. Mağazalarda farklı butik ürünleri alabilirsiniz. Üstelik buradaki otellerden çok rahat bir şekilde plajlara ulaşmanız da mümkündür. Buradaki meşhur Türk hamamlarına da gitmeniz mümkündür.

2. Xanthos ve Letoon Antik Şehirleri

Antalya Kalkan’da tarihin izlerini dolu dolu taşıyan Xanthos Antik Kenti,  Dünya Miras Listesi’ne yer alan bir tarih müzesidir. Mezarları ve birçok kültürel anıtların kalıntıları günümüze kadar ulaşan Xanthos anıtları ve taşları kültürel bir gezi esnasında sizlerin ilgisini çekebilir. Letoon Antik Kenti, Antalya'nın tarihi kentlerinden birisidir. Kalkan'a geldiğinizde muhakkak bu iki şehri görmeli ve keyifli vakit geçirmelisiniz. Sizlere hem güzel bir kültürel gezi hem de farklı bir gün yaşatacaklardır.

3. Palm Beach Club

Kalkan’da görmenizi tavsiye edeceğimiz en güzel plajlardan birisi de Palm Beach Club işletmeleridir. Burada tadına bakabileceğiniz birçok çeşitte içecek mevcuttur. Özellikle burada yapılan limonatanın tadına muhakkak bakmanızı öneririz. Buradaki sahilin kumları ince ve parlaktır. Keyifle vakit geçirirken güneşlenebilir ve masmavi denizinde yüzebilirsiniz. Su etkinlikleri de düzenlenmektedir ve böylelikle burada oldukça eğlenceli bir yüzme deneyimi yaşamanız da mümkündür. Sizler de Kalkan’a geldiğinizde Palm Beach Club istikametine gelerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

4. Ölüdeniz

Antalya ile Fethiye arasında yer alan Ölüdeniz, herkes tarafından bilinen ve muhakkak görülmesi gereken yerlerden birisidir. Kalkan’a geldiğinizde oldukça yakında bulunan Ölüdeniz’e muhakkak ziyarette bulunmalısınız. Burada tekne turlarına ve su sporlarına katılabilir, arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ölüdeniz ’de rafting imkanları da bulunuyor. Ölüdeniz’i ziyaret ederek siz de bu deneyimi yaşayabilir ve kendiniz için güzel anılar biriktirebilirsiniz.

5. Patara Antik Kenti

Patara Antik Kentinin baş şehri Likya olarak bilinir. Buranın en önemli özelliği hem plaja yakın olması hem de antik bir tur fırsatı sunmasıdır. Burada kültürel bir gezi turuna katılarak kendinizi tarihin kollarına bırakabilirsiniz. Yeni kültürler öğrenerek bilgilerinizi de arttırmanız mümkün. Üstelik son derece sıcak sulara sahip denizinde yüzerek keyifli vakit geçirmenizi de tavsiye ederiz. Eşsiz manzaraya sahip Patara antik kentini muhakkak görmenizi tavsiye ediyoruz.

6. Pirha Antik Kenti

Pirha Antik Kenti Bezirgân Köyü yakınında konumlanmaktadır.  Bu kent Likya’ya bağlı oldukça büyük bir alanda yer alır. Burada krallara ve insanlara ait mezar ve anıt taşlarına şahit olabilirsiniz. Burada bulunan müzenin en önemli özelliği ince çizgilere sahip ustalıkla yontulmuş kadın heykelleridir. Kalkan’a gittiğinizde muhakkak bu güzel ve sanat dolu antik kenti görmenizi öneririz.

7. Mavi Mağara

Mavi mağaraya ulaşım tekne veya yatlarla sağlanmakta. Buraya giderken size masmavi deniz suları eşlik ediyor. Düzenli aralıklarla tekne turu yapıldığı için de ulaşımı son derece rahat. Bu mağarada güneşin ve mavi suların yarattığı renk şölenine tanıklık etmeniz sizi adeta büyüleyecek. Üstelik bu mağara zamanında fok balıklarına da ev sahipliği yapmıştır. Buraya Kalkan için hareket eden teknelerde yer ayırtarak ulaşmanız mümkün. Yer ayırtma imkanınız olmasa bile her saat başı kolaylıkla uygun fiyata tekne bulmanız da bir diğer seçenek olacaktır.

8. Güvercinlik Deniz Mağarası

Güvercinlik Deniz Mağarası adını Güvercinlerin burada yuva yapmasından ve yaşamasından almıştır. Kalkan’a geldiğinizde buraya muhakkak gidip görmeniz gerekiyor. Ulaşım için belirli bir noktaya kadar tekne ile gittikten sonra mağaraya yüzerek varmanız gerekiyor. Tekne seyahatleri günün her saati düzenlendiği için beklemek gibi bir sorunla da karşılaşmanız çok zor. Buradaki deniz suyu berrak ve temiz. Tekne ile yolculuk ederken manzaranın da keyfini çıkarabilirsiniz. Suların sıcak ve sığ olması, mağaraya yüzerek ulaşmanızı kolaylaştırmaktadır. Bu eşsiz mağara yapısını muhakkak görmeli ve masmavi sıcacık suların tadına varmalısınız.

9. İnbaş Mağarası

Güvercinlik Mağarası’na yakın bulunan İnbaş Mağarası’na tekne ile ulaşmak mümkündür. Bu mağaranın da denizle bağlantısı vardır ve böylelikle mağaranın içerisinde yüzme keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Siz de Kalkan ziyaretinizde muhakkak bu mağarada yüzme deneyimini yaşamalısınız.

10. Kaputaş Plajı

Kalkan ilçesine gelen herkesin muhakkak görmesi gereken yerlerden birisi olan Kaputaş Plajı, benzersiz bir ulaşıma sahiptir. Uzun merdivenlerden inerek ulaşacağınız parlak kumlu Kaputaş Plajı, sizlere mükemmel bir yüzme deneyimi yaşatmaktadır. Büyük dağlar arasında kalan bu plaj, inzivaya çekilmiş harika bir deniz barındırır. Özel günlerinizde ve kutlamalarda buraya gelerek arkadaşlarınızla veya ailenizle keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Plaja giriş tamamen ücretsizdir. Burada sadece gıdalara ek bir ücret ödenmesi gerekmekte.

11. Fırnaz Koyu

Kalkan’da görmeniz gereken muhteşem koylardan birisi de Fırnaz Koyu’dur. Konum olarak Yeşilköy’de bulunan bu plajın en büyük özelliği çamur kaynağına sahip olmasıdır. Dileyen kişiler çamur banyosu yaparken kimisi de sıcak sulara kendini bırakarak rahatlayabilir. Eşsiz doğal bir manzaraya sahip bu koyda muhakkak vakit geçirmeli ve görmelisiniz. Burada birbirinden güzel manzara fotoğrafları çekmeniz de mümkün. 

12. Üzümlü Köyü

Kalkan’ın en huzurlu köylerinden birisi olan Üzümlü Köyü, tatil seçenekleriniz arasında yer alması gereken bir konumdur. Burada görmeniz gerek meşhur lokantalar ve renkli mimariler bulunur. Kalkan ziyaretlerinizde muhakkak bu köyde konaklamalı ve tatilinizin en huzurlu dakikalarını yaşamalısınız. Üstelik Üzümlü Köyü’ndeki rengarenk çiçeklerle kaplı parkları görebilir ve fotoğraflayabilirsiniz.

13. Tlos Antik Kenti

Burası Likya’ya bağlı eski bir antik kenttir. Tarih ve mimari sevenlere muhakkak önerilen Tlos Antik Kenti, Kalkan’a geldiğinizde muhakkak görmeniz gereken yerler arasındadır. Burada mitolojik simgelere rastlayabilir ve eşsiz yapıların fotoğraflarını çekebilirsiniz. Sizler de Kalkan’a yolunuz düştüğünde bütün antik kentleri gezmeli ve görmelisiniz. Hem plajları hem de denizleriyle meşhur Kalkan, tatil için en güzel seçenekleri sizlere sunmaktadır.

14. Sidyma Antik Kenti

Kalkan’dan Fethiye istikametinde yolculuk ederken rastlayacağınız Sidyma Antik Kenti, gelip de görmeden gitmemeniz gereken eşsiz bir antik kenttir. Tarihin esrarengiz izlerinden hoşlananların muhakkak görmesi tavsiye edilir. Kısa sürece Sidyma Antik Kenti’ni dolaşabilirsiniz. Bu kentten meşhur plajlara ulaşım da oldukça kolaydır. İster özel araç isterseniz de taksi ile kolay ulaşıma sağlayabilirsiniz. Tatil için Kalkan’ı tercih edenler muhakkak burayı görmeli ve anı biriktirmelidir.

15. Kalkan Halk Plajı

Kalkan Halk Plajı, buraya gelen ve herkesin görmesi gereken muazzam bir plajdır. Ücretsiz olması ve kumsalının temiz olması nedeniyle en çok tercih edilen tatil plajları arasında yer almaktadır. Buradaki restoranlarda güzel yemekler yiyebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca halk plajı olması sebebiyle her yaştan insanla beraber denize girebilir ve tanışarak dostluklar elde edebilirsiniz. Buranın altın saatlerinde özellikle eşsiz bir doğa manzarasına şahit olmanız da mümkündür. Akşam saatlerinde oldukça sıcak olan halk plajında müzik eşliğinde eğlencelere de katılabilirsiniz.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Kalkan Hakkında
    14.07.2022
  • Fethiye Hakkında
    05.02.2021
  • Kaş-Kalkan İklim Rehberi
    04.07.2022
  • Fethiye Rehberi
    31.12.1899
  • Kaş-Kalkan Yeme İçme Rehberi
    24.08.2022

Son Eklenenler

  • Erken Rezervasyon Avantajları İle Yaz Tatili İçin Villa Kiralama
    27.02.2024
  • Yılbaşı Kutlamaları için Farklı Bir Alternatif: Ege ve Akdeniz
    28.11.2023
  • Villa Kiralamada Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri
    25.07.2023
  • Yaz Tatili için Lüks Villa Kiralama
    20.07.2023
  • Tatil için Villa Kiralamak mı Otel Tercih Etmek mi Daha Avantajlı?
    24.06.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış