Fethiye İklimi Nasıldır - Hangi Mevsimde Gidilebilir?
Fethiye İklim Rehberi
17.12.2022 15:25:00

Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Fethiye, Muğla’nın en büyük ilçesidir diyebiliriz. Akdeniz iklimi etkisi görülmekle birlikte yaz mevsimi oldukça sıcak, kış mevsimi ise ılık bir havayla ve yağışlık geçmektedir. Aralık Ocak ve Şubat ayları bölgenin en fazla yağış aldığı zamanlardır. Ancak hava sıcaklığı yine ılık düzeyde seyreder. Yazın ise Temmuz ve Ağustos aylarında en sıcak günlerini yaşar. Yaz mevsiminde nadiren yağış görünmekle beraber, ilkbahar ve sonbahar aylarında ılık bir iklime sahiptir. Yağış görülebilir ancak yine hava sıcaklığı yüksek civarlarda seyreder.

Fethiye gerek iklimi, gerekse konumu gereği ülkemizdeki en çok tercih edilen tatil bölgelerinden de biridir. Yaz aylarında yoğunlukta olmak üzere her sene yerli ve yabancı pek çok turisti kendisine çekmekte ve güzelliğiyle hayran bırakmaktadır. Genellikle Fethiye’yi ilk defa tercih eden turistler, diğer yıllarda ve farklı mevsimlerde de tatil tercihlerini buradan yana kullanmaktadırlar. Her mevsimde ayrı bir güzellik bulabileceğiniz ilçede hem leziz yemekler yiyebilir, harika konaklama imkanlarına sahip olabilir ve tamamen dinlenmiş olarak ama tabii ki aklınız Fethiye’de kalarak evinize dönebilirsiniz.

Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Fethiye, yüzyıllar içerisinde farklı uygarlıklara da ev sahipliği yapmıştır. Bu yüzden kültürel anlamda da geniş bir tarihi barındırmaktadır. Seyahat için Fethiye’yi tercih ettiğinizde gezip görecek de çok fazla antik kent ve tarihi alanlar bulunmakta olduğundan, ilçeyi tanımaya da vakit ayırmanız gerekir.

Fethiye Coğrafi Konumu

Fethiye, Akdeniz ve Ege Bölgesi’ni birbirinden ayıran bir konumda ve Akdeniz kısmında yer almaktadır. Doğusunda Antalya ve kuzeyinde Denizli ve Burdur illeri bulunan Fethiye’nin %70-75’i çam ormanlarıyla kaplıdır. Güneybatı’daki Toros Dağları’nın eşsiz güzelliğine de bu bölgede tanıklık edebilirsiniz.

Coğrafi konumunun getirdiği iklimi nedeniyle oldukça yumuşak bir iklime sahiptir. Bu yüzden toprakları ve ovaları sulak ve oldukça verimlidir. Neredeyse ülkemizde çıkan bütün meyve ve sebzelerin yetiştirilmesine olanak tanır. Bu yüzden tarım Fethiye’de en büyük gelir kaynağı olduğundan kış mevsiminde de hareketliliğini yitirmez. Yine aynı şekilde bol yağış aldığında bile ılık bir iklime sahip olduğundan kış aylarında bile rahatlıkla denize girilebilir.

Fethiye’de Kış Mevsimi

Kış mevsiminde Fethiye yaz aylarındaki kalabalığa nispeten çok daha sakin bir ilçedir. Hem çevredeki antik kentleri, turistik alanları çok daha rahat gezebilir; hem de 17-18 derece altına düşmeyen denize rahatlıkla girebilirsiniz. Özellikle kalabalık zamanları sevmeyenler, kış aylarında Fethiye’yi tercih ederek yerel halkla birlikte günlük rutin yaşantıyı deneyimleyebilir. Tarım ile meyve ve sebze üreticiliği yılın her zamanı devam ettiğinden, Fethiye yerel pazarlarından taze meyve ve sebzeler temin edebilir, yağmurlu havalarda sakin yürüyüşlere çıkabilir, havanın açık olduğu günlerde de denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Fethiye’de İlkbahar Mevsimi

Bahar ayları Fethiye’nin en güzel zamanlarıdır diyebiliriz. Akdeniz iklimi ve kışın bolca aldığı yağışlardan ötürü yemyeşil bir örtüye sahip olur. İlçenin %70’i çam ağaçları ve makilerle kaplıdır ve bu da ortaya muhteşem bir şehir kokusu çıkarır. Hava henüz çok sıcak değildir ve bunaltıcı bir etkisi yoktur. Deniz suyu derecesi yavaş yavaş artmaya başlar ve artık gündüz saatlerinde kısa kollularla gezebilir ve rahatlıkla denize girebilirsiniz. Akşam saatlerinde deniz kenarında yada merkezde bir yemek için üzerinize ince bir hırka almanız bile yeterli olacaktır. Döneme ait meyve ve sebzelerin en güzel zamanlarını kaçırmamak için yerel pazarları ziyaret edebilirsiniz. Yerli turist yoğunluğu bu dönemde henüz başlamaz; ancak yabancı turistlerin çoğunlukla tercih ettiği bir dönemdir. İlçeyi gezmek, kalabalıkta yorulmamak öncelikleriniz arasında ise ilkbahar aylarında Fethiye’yi tercih edebilirsiniz.

Fethiye’de Yaz Mevsimi

Yerli ve yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen zaman yaz aylarıdır. Temmuz ve Ağustos ayında en yüksek sıcaklığa ulaşır; ancak iklimi gereği bunaltıcı bir sıcaklık yaşatmaz. Gündüz gezmelerinde bile sıcak ama bunaltmayan bir ortamda olursunuz. Deniz sıcaklığı da artık en üst seviyeye ulaştığından özellikle soğuk deniz sevmeyenler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Elbette yaz ayları herkesin tercih ettiği tatil dönemleri olduğundan Fethiye en kalabalık dönemlerini yaşar. Özellikle otellerde konaklayanlar bu kalabalığı en yakından yaşayacakları gibi aynı şekilde plajlarda da yoğun bir kullanım söz konusudur. Ancak elbette ki Fethiye’nin birbirinden güzel plajlarını ziyaret etmek de buna değer. Yaz mevsiminde Fethiye’de ziyaret edebileceğiniz plajlardan birkaçının ismini de mutlaka görmeniz için belirtelim.

  • Ölüdeniz Plajı
  • Çalış Plajı
  • Belcekız Plajı
  • Kumburnu Plajı
  • Kabak Koyu
  • Günlüklü Koyu
  • Gemiler Adası Koyu
  • Kuleli Koyu Plajı
  • Kıdrak Koyu Plajı

Fethiye’de Sonbahar Mevsimi

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte bölge nüfusundaki azalma dikkat çekse de, Fethiye yumuşak iklimi ve yeşil görünümünden hiçbirşey kaybetmez. Yavaş yavaş yağışlar kendisini göstermeye başlar; ancak tabii karasal iklimde yaşayanların alıştığı sonbahar görünümünün tam tersine hala yemyeşil ova ve ormanların keyfini çıkarabilirsiniz. Sezon kalabalığının azalmasıyla birlikte daha sakin bir ilçe haline dönüşen Fethiye elbette ki sonbahar aylarında da yine yerli ve yabancı turistleri kendisine çekmeye devam eder. Hala yaz mevsiminin etkileri görülür. Hava sıcaklığı hala yüksek seyreder ve rahatlıkla denize girilebilir. Bu dönemde Fethiye’yi ziyaret etmek de yine kültürel faaliyetlere katılım açısından daha rahat bir ortam sunacaktır. Akşam saatlerinde yaz mevsimine nispeten daha serin bir hava görülebilir, ancak yine üşütecek bir havadan söz edemeyiz. Fethiye her daim ılıman bir iklime sahiptir.

Fethiye villa kiralama seçeneklerimizi incelemek ister misiniz?

Fethiye’de Konaklama

Fethiye’de konaklama için pek çok alternatif bulunmaktadır. Üstelik bu konaklama seçenekleri her türlü ihtiyaca da hitab eder. İster kalabalık ailenizle, ister eşinizle gelin, isterseniz balayı için tercih edin size uygun bir villa seçeneği mutlaka bulunacaktır.

Merkeze yakın yada uzak, nasıl tercih ediyorsanız buna uygun size sunabileceğimiz bir villa seçeneklerimizi hemen inceleyebilirsiniz. Kendisine ait bir alanda vakit geçirmek isteyenler için kendi mutfağı ve gerekli kullanım gereçleri bulunan villalarımızda, akşam yemeklerinde barbekü yapabilir, sabah kahvaltılarında doğa içerisinde sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Seçeceğiniz villa konumuna göre alışveriş yapacağınız alanlar da oldukça yakında bulunacaktır. Tabii dilerseniz Fethiye içerisindeki güzel restoran ve kafeleri de ziyaret edebilir ve Fethiye’ye özel yemeklerden de tadabilirsiniz.

Fethiye’de Villa Kiralama

Fethiye’nin iklimi dolayısıyla dört mevsim de ziyaret edilebileceğinden yazımızda bahsetmiştik. Konaklama seçeneği olarak da rahatınıza en uygun villa seçeneklerimizi sunacağımızdan emin olabilirsiniz. Gözlerden uzak bir tatil geçirmek istiyorsanız muhafazakar villalarımız kendilerine ait bahçeleri ve dışarıdan görülemeyecek şekilde olan yerleşim alanı ile size istediğiniz mahremiyeti sunacaktır. Bahçenizde sadece size ait olan havuzunuzun keyfini çıkarabilir, sessizlik ve doğa içerisinde bir tatil geçirebilirsiniz. Kalabalık bir arkadaş grubu yada kalabalık ailenizle birlikte bir tatil planlıyorsanız birkaç odalı ve kalabalık konaklamaya uygun villa seçeneklerimiz de bulunmaktadır. Villanızda rahat etmeniz ve günlük yeme-içme, temizlik, rutin vakit geçirme zamanlarınız özenle düşünülmüş ve ihtiyacınıza uygun şekilde hazırlanmış olacaktır.

Fethiye’nin bu güzel havasını almak, güzel bir tatil yapmak ve temiz havanın tadını doyasıya çıkarmak için bizleri arayabilir ve villa seçeneklerimizi değerlendirebilirsiniz.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Kalkan Hakkında
    14.07.2022
  • Fethiye Hakkında
    05.02.2021
  • Kaş-Kalkan İklim Rehberi
    04.07.2022
  • Fethiye Rehberi
    31.12.1899
  • Kaş-Kalkan Yeme İçme Rehberi
    24.08.2022

Son Eklenenler

  • Erken Rezervasyon Avantajları İle Yaz Tatili İçin Villa Kiralama
    27.02.2024
  • Yılbaşı Kutlamaları için Farklı Bir Alternatif: Ege ve Akdeniz
    28.11.2023
  • Villa Kiralamada Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri
    25.07.2023
  • Yaz Tatili için Lüks Villa Kiralama
    20.07.2023
  • Tatil için Villa Kiralamak mı Otel Tercih Etmek mi Daha Avantajlı?
    24.06.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış